Оголошено фіналістів премії 2020 року

У цей складний час для ресторанного бізнесу організатори премії разом із членами журі прийняли рішення провести відбір фіналістів та щорічну церемонію нагородження. Своїми діями ми демонструємо, що ресторанна індустрія не зупиняється і працює. А ресторанний бізнес – це значна складова економіки країни, розвиток та стабільність якої ми підтримуємо.

Наша команда дотримується усіх законодавчих правил щодо адаптивного карантину і ми сподіваємося, що зможемо зустрітися 29 листопада, щоб назвати найкращі заклади України. Хоча цього року варто назвати найкращими усіх, хто зміг відчинити двері своїм гостям та працювати.

Цього року разом із членами журі премії було узгоджено низку нововведень:

  1. Ресторани, які стали трикратними переможцями за весь час проведення премії, отримають спеціальну відзнаку на урочистій церемонії нагородження та більше не зможуть брати участь у премії. Цього року це ресторан BEEF meat & wine – переможець номінації «Найкращий м’ясний ресторан» 2013, 2016 та 2019 років. Та ресторан Goodman – переможець номінації «Найкращий м’ясний ресторан» 2014, 2015 та 2018 років. Слідкуйте за новинами, де ми більше детально розкажемо про заклади, які внесли визначний вклад в розвиток і становлення ресторанної індустрії України.
  2. Номінація «Найкращий street-food» перенесена на наступний рік, у 2020 році оцінювання проводитися не буде.
  3. Члени журі колегіально визначать список закладів, які отримують спеціальну відзнаку – табличку фіналіста премії.

За перемогу у 17 номінаціях премії СІЛЬ 2020 року будуть боротися 160 закладів із 20 міст України. 17 з них отримають мідні сковорідки і статус найкращого закладу України відповідно до спеціалізації.

Нагадаємо, члени журі вибирають заклади за рекомендацію експертів премії, до складу яких входить 118 чоловік. По 10 експертів з міст-мільйонників і великих туристичних центрів (Київ, Львів, Одеса, Харків, Дніпро) і по 4 з кожної області України. В кожній номінації експерти називають заклади свого регіону і зі всієї України. Номінацію можна було пропустити, якщо експерт не може вказати гідні участі закладу.

Члени журі премії СІЛЬ сформували список фіналістів 2020 року на основі закладів, запропонованих експертами, а також по шорт-листу кожної номінації закладів, які самостійно залишили заявки на сайті премії СІЛЬ. Нагадуємо, заклади членів журі премії та переможці минулого року не беруть участі у поточному відборі.

З 8 липня по 15 жовтня члени журі премії відвідують заклади-фіналісти та індивідуально заповнюють анкети, виставляючи оцінки. На підставі оцінювання членів журі будуть визначені переможці премії СІЛЬ 2020 року в кожній номінації. Їх імена стануть відомі під час VIIІ церемонії нагородження найкращих ресторанів України, яка відбудеться 29 листопада у КВЦ «Парковий».

Номінації премії СІЛЬ 2020 року:

  1. Найкраща кав’ярня
  2. Найкращий м’ясний ресторан
  3. Найкращий рибний ресторан
  4. Найкращий ресторан української кухні
  5. Найкращий ресторан національної кухні
  6. Найкраща кондитерська
  7. Найкращий ресторан з винною картою
  8. Найкращий пивний ресторан
  9. Відкриття року
  10. Найкращий бар
  11. Найкраще міське кафе
  12. Найкращий ресторан при готелі
  13. Найкращий заміський ресторан
  14. Найкращий пивний бар
  15. Найкраща кафе-пекарня
  16. Найкращий ресторан азійської кухні
  17. Найкращий винний бар

Офіційним аудитором премії СІЛЬ 2020 виступає компанія Grant Thornton (Ukraine).

Повний список фіналістів можна побачити на сайті премії: https://saltawards.com/restorany/

 

Поділитись