Національна ресторанна премія СІЛЬ оголосила фіналістів 2019 року

Стали відомі заклади, які будуть боротися за перемогу у 18 номінаціях премії СІЛЬ 2019 року. До фіналу потрапило 190 закладів з 23 міст України. 18 з них отримають мідні сковорідки і статус найкращого закладу України відповідно до спеціалізації.

У цьому році в методологію премії були внесені зміни, мета яких – розширити географію премії, показавши більше закладів зі всієї території України. До складу експертів премії увійшло 118 чоловік. По 10 експертів з міст-мільйонників і великих туристичних центрів (Київ, Львів, Одеса, Харків, Дніпро) і по 4 з кожної області України.

Експерти голосували в 2 етапи. На першому вони називали в кожній номінації заклади тільки свого регіону, на другому – з усієї України. Номінацію можна було пропустити, якщо експерт не може вказати гідні участі закладу.

Члени журі премії СІЛЬ сформували список фіналістів 2019 року на основі закладів, запропонованих експертами, а також по шортлисту кожної номінації закладів, які самостійно залишили заявки на сайті премії СІЛЬ. Нагадуємо, заклади членів журі премії та переможці минулого року не беруть участі у поточному відборі.

Цього року номінації Національної ресторанної премії СІЛЬ доповнені двома новими – «Найкращий ресторан азіатської кухні» і «Найкращий винний бар». Ця пропозиція була висунута членами журі та підтримана організатором премії у зв’язку зі збільшенням кількості закладів у цьому сегменті.

З 11 червня по 31 жовтня члени журі премії почнуть відвідувати заклади-фіналісти та індивідуально заповнювати анкети, виставляючи оцінки по 4 блокам: «Кухня», «Сервіс», «Атмосфера» та «Спеціалізація». На підставі оцінювання членів журі будуть визначені переможці премії СІЛЬ 2019 року в кожній номінації. Їх імена стануть відомі під час VII церемонії нагородження найкращих ресторанів України, яка відбудеться 1 грудня у КВЦ «Парковий».

Номінації премії СІЛЬ 2019 року:

  1. Найкраща кав’ярня
  2. Найкращий м’ясний ресторан
  3. Найкращий рибний ресторан
  4. Найкращий ресторан української кухні
  5. Найкращий ресторан національної кухні
  6. Найкраща кондитерська
  7. Ресторан з найкращою винною картою
  8. Найкращий пивний ресторан
  9. Відкриття року
  10. Найкращий бар
  11. Найкраще міське кафе
  12. Найкращий ресторан при готелі
  13. Найкращий заміський ресторан
  14. Найкращий паб
  15. Найкраща кафе-пекарня
  16. Найкращий street-food
  17. Найкращий ресторан азіатської кухні
  18. Найкращий винний бар

Офіційним аудитором премії СІЛЬ 2019 виступить міжнародна компанія RSM Україна.

Повний список фіналістів можна побачити на сайті премії:

https://saltawards.com/restorany/

Національна ресторанна премія СІЛЬ – це головна професійна подія ресторанної індустрії України. Премія заснована в 2013 році компанією Hoteliero з метою відзначення кращих ресторанів країни, а також розвитку галузі гостинності в цілому. Вона об’єднує українських рестораторів, структурує ринок, а також інформує гостей про якість закладів.

Поділитись